BMW predstavlja svoj dizajn kapsule namenjene brzini od 1.080 km/h

Designworks kompanije BMW, zajedno sa kompanijom Virgin Hyperloop One, sastavlja fizički prototip putničke kapsule u punoj veličini i predstaviće je na City Walk Dubai događaju, kao deo  UAE Meseca inovacije...

Sudeći prema bavarskom brendu, ova putnička kapsula putuje u vakuumu cevi na elektromagnetni pogon i dostiže brzine do 1.080 km/h. Ovakva brzina bi mogla da pomogne prilikom prelaženja razdaljine od Dubaija do Abu Dabija, koja iznosi 139 kilometara, za samo 12 minuta.

Sledeći korak celokupnog postupka predstavlja startovanje pregovora kompanije Virgin Hyperloop One sa vlastima i čelnicima za transport i puteve grada Dubaija, kako bi ga pokrenula i pretvorila u realnost tokom sledećih par godina.

Kapsula kompanije BMW ne poseduje prozore, ali je njen enterijer opisan kao komforan i veoma angažovan. Putnici će morati da sede tokom čitavog puta, iz očiglednih bezbednosnih razloga.

Po pitanju karakteristika, ovaj dizajnerski koncept poseduje multidirekciona i lično kontrolisana svetla, digitalne displeje, tradicionalne arapske obrasce i premijum nivo komfora. Ukoliko se neko opredeli za prvu klasu, onda će sigurno uživati u kožnim sedištima sa funkcijama grejanja i hlađenja, ali i tačskrinovima namenjenim ličnoj upotrebi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group