BMW M3 želi osvetu protiv Tesla Model 3 Performance na pravcu

Više slika

Više slika

Direktor kompanije Tesla, Elon Mask, jednom prilikom izjavio je kako je Model 3 Dual Motor Performance bolji automobil od BMW M3...

Sada, sa novim videom, ove tvrdnje stavljene su na praktičnu probu, a u klipu nazvanom "borba trojki", Model 3 Dual Motor Performance uparen je sa moćnim M3 opremljenim Competition paketom. Električni model poseduje dva motora koji kombinovano stvaraju 450 ks i 637 Nm obrtnog momenta. Ovo omogućuje automobilu da ubrza od nule do sto za svega 3,5 sekundi i putuje 500 kilometara sa jednim punjenjem.

M3 Competition, sa druge strane, poseduje trolitarski M TwinPower Turbo šestocilindraš koji razvija 444 ks. Ova jedinica omogućuje sedan M trojki da ubrza do stotke iz mesta za veoma lepih 3,8 sekundi, kada je model opremljen opcionim sedmostepenim automatskim menjačem duplog kvačila, naravno. Međutim, ukoliko se ovde radi o modelu M3 CS, onda bi priča bila nešto drugačija, jer on poseduje motor sa 453 ks i 600 Nm obrtnog momenta. Ova dodatna snaga spušta vreme potrebno za sprint do stotke na 3,7 sekundi.

Nevezano sa tim koji M3 gledamo zapravo na ovom snimku, obe verzije nude slične konjaže kao i Model 3 Performance. Pored toga, M3 je nešto lakši i dolazi sa ukupno 1.621 kg na gumama, dok mašina kompanije Tesla dolazi sa 1.847 kg.

Uprkos činjenici što se nalazi u lošem položaju po pitanju ukupne kilaže, Model 3 Performance poseduje nekoliko kečeva u rukavu, uključujući pogon na svim točkovima i električne motore koji svoju snagu isporučuju gotovo odmah. Kada sve imamo na umu, ni konačni ishod trke u kojoj je Model 3 izvezao 400 metara za 11,823 sekunde pri prosečnoj brzini od 184,44 km/h uopšte ne čudi. M3 nije bio previše iza svog rivala i završio je isti posao za 12,021 sekundi, pri prosečnim brzinama od oko 183,85 km/h.

Oba modela dobila su priliku za drugi pokušaj, ali je i on, bez ikakvog iznenađenja, ostao sa manje/više istim rezultatom.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group