BMW je upravo najavio novi M 1-Series Hot Hatch

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BMW (@bmw)

Osveženi hečbek privlači pažnju BMW M odseka...

BMW 1-Series uskoro će doživeti značajni preobražaj, a prvi tizer je ovde kako bi podigao uzbuđenje pre njegove predstojeće premijere. Zanimljivo, mračnu fotografiju nadolazećeg hatchbacka podelio je i zvanični nalog BMW M, sugerišući da će novi model debitovati sa vrućom verzijom od samog početka.

BMW 1-Series iz 2025.godine verovatno će biti znatno osvežena verzija postojeće F40 generacije, a ne potpuno novi dizajn. Novi model će nositi interni kod F70. BMW je objavio video klip na Instagramu prikazujući sve prethodne generacije 1-Series uz sledeći opis: “Spremni za novi 1? Prvo slavimo poslednjih 20 godina”. Nedugo zatim, Instagram nalog BMW M podelio je profilne slike sa opisom: “Dolazi novi ONE uskoro”.

1-Series će zadržati prepoznatljivu siluetu hatchbacka sa petoro vrata, sa redizajniranim prednjim i zadnjim branicima i novim LED svetlosnim jedinicama. Ranije špijunske fotografije gotovo su potvrdile da će verzija imati dublje bočne pragove, diskretan zadnji spojler i četvorostruke izduvne cevi, slično kao i aktuelni M135i xDrive. Unutrašnje promene verovatno će uključivati novi digitalni kokpit i najnovije tehnološke dodatke iz BMW arsenala.

Osvežena arhitektura na kojoj će biti zasnovan sledeći 1-Series biće deljena sa BMW X1 i X2, kao i sa Mini Cooper (ICE) i Countryman modelima.

Trenutni BMW 1-Series je dostupan u vrhunskoj verziji M135i xDrive, koja nudi 302 KS (225 kW / 306 PS) i 450 Nm obrtnog momenta iz turbo punjenog 2.0-litarskog četvorocilindričnog motora. Ostaje da se vidi da li će prikazani model biti naslednik ovog, ili će zauzeti još višu poziciju na skali performansi.

BMW M135i xDrive je uvek bio zamišljen kao glavni konkurent manjim modelima kao što su Audi S3 Sportback i Mercedes-AMG A35 4Matic+. Moćniji i sposobniji hot hatch mogao bi da približi 1-Series rivalima kao što su Audi RS3 Sportback i Mercedes-AMG A45 4Matic+, ali su šanse za to prilično male.

Sudeći po tizerima, sva naša pitanja biće ubrzo odgovorena. Prethodni BMW dokumenti sugerisali su da će premijera F70 1-Series biti održana u julu 2024.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group