BMW 2002 Turbo - san svakog kolekcionara

Odmorite od svega što radite i obratite pažnju na ovaj prelepi BMW 2002 Turbo model...

Ovaj model je kreiran 1974. godine i predstavlja deo flote od 1.672. jedinice koje su sišle sa proizvodne trake od 73. do 75. godine, kao deo  homologacionog specijal izdanja i prvi je ulično legalni automobil koji je prvi posedovao prednosti dva turbo punjenja.   

BMW 2002 Turbo definiše kompaniju BMW i pomogao je da ona postane glavni igrač na tržištu, a uprkos tome što je kreiran pre tačno 40 godina i dalje je veoma impresivan. Ovom modelu je potrebno 7,5 sekundi za sprint od nula do sto i može da dostigne maksimalnu brzinu od 210 km/h. Automobil je napajan dvolitarskim motorom koji stvara 170 ks i 240 Nm obrtnog momenta.

Ovo je primerak koji nas može naterati da ga poželimo istog momenta, ali nažalost, samo će nekoliko najsrećnijih moći da ga priušte kada dođe pod čekić na SilverstoneAuctions, drugog septembra tokom Salon Prive aukcijske prodaje.

Ništa više nije poznato o njemu, do pisanja ovog članka, jer aukcijska kuća nije objavila bilo koji detalj osim toga da je volan na levoj strani i da je njegova procenjena vrednost između 60 i 70.000 funti, plus, kupcu sleduje premija od 15%, dok su sve takse uključene u cenu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group