Bivši Šumaherov Mercedes-AMG C63 odlazi na aukciju

Pitanje šta zvezde Formula 1 šampionata voze kada nisu na trkačkoj stazi, oduvek je privlačilo veliko interesovanje javnosti...

Za legendarnog Mihaela Šumahera, između januara i jula 2010. godine, glavni „civilni“ model predstavljao je upravo ovaj prelepi 2010 Mercedes-Benz C63 AMG karavan, koji se sada nalazi u prodaji. Pozajmljen je Šumaheru nakon što se pridružio novoformiranom Mercedes GP Petronas Formula 1 timu, koji je kasnije postao dominantna sila u ovom šampionatu. Automobil je registrovan na Mercedes-Benz AG predstavništvo u švajcarskom Šlirenu, koji je pružio mogućnost Šumaheru da uživa u njegovoj vožnji.

Finiširan u crnoj boji sa crnim kožnim enterijerom, karavan poseduje veoma luksuznu pojavu, toliko, da je Šumaher sam plaćao iz svog džepa kako bi bio opremljen opcijama koje su mu dodale cifru od 20.000 evra na konačnom računu, odnosno, oko 23.000 evra u današnjoj protivrednosti. Ovo naravno nije predstavljalo nikakv problem kada je bio u pitanju stari as.

Nakon što se Šumaher provozao sa ovim modelom, on je završio kod novog švajvarskog vlasnika, koji je prešao dosta sa njim između 2011. i 2015. godine, pre nego što ga je prodao jednom Mercedes-Benz inžinjeru iz Nemačke. Ovaj čovek ga je vratio u fabričko stanje, promenivši sva četiri točka.

2018. godine ovaj model je stigao do sadašnjeg vlasnika, koji ga prodaje i tvrdi da ga je koristio samo tokom letnjih meseci, opsiujući ga u generalno dobrom stanju, sa punim servisom i registracijom koju je prošao u martu mesecu prošle godine bez i jednog problema.

Ova mašina trenutno poseduje 151.894 pređena kilometra na odometru i nalazi se na prodajnoj listi kompanije Bonhams, koja će održati svoju aukciju u okviru Les Grandes Marques du Monde događaja. Kako prodavac navodi, automobil je opremljen novim gumama i uskoro će proći punu inspekciju stručnjaka kompanije Mercedes-Benz, pre same prodaje. Procenjena cifra po kojoj ovaj 2010 Mercedes-Benz C63 AMG model može da ode novom vlasniku, može se zaustaviti bilo gde od 50.548 do 100.000 evra.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group