Bivši F1 vozač Dženson Baton testira svoj novi automobil ogoljen do koske

Vlasnici kompanije Radford, Dženson Baton i Ent Ansted imali su priliku da provozaju svoj novi automobil na poligonu Radford Racing škole u Arizoni...

Na njihovu nesreću, automobil koji su vozili nije bio udoban kao što bi kupci mogli očekivati. U snimku izbačenom prošle nedelje, ovaj duo je vozio svoju mašinu Type 62-2, baziranu na Lotus sportskom automboilu, bez karoserije. Automobil je toliko go da je zapravo zahtevao i određena prilagođavanja i opremu kako bi se hladnjak zategao i ne bi skakao okolo previše.

Veoma je interesantno zaviriti ispod kože Radford Type-62-2 modela i videti na koji se način razlikuje od Lotus automobila. Sudeći prema Batonu, ova ogoljena mašina predstavlja zabavan podsetnik na to kako izgleda voziti trkačke autmobile.

Kompanija Radford na mnogo načina predstavlja interesantan poslovni projekat, opisujući sebe kao tvorca karoserija radije nego proizvođača kompletnih automobila, oslanjajući se na inžinjersku ekspertizu brenda Lotus, što je stavka koju Džeson Baton veoma rado ističe.

U suštini, Baton se nalazi u veoma povoljnoj poziciji što ima mogućnost da kompanija Lotus može da mu izađe u susret i odradi sve prema njegovim specifikacijama, toliko da je glavna promena koju je Ansted pokrio u ovom videu šasijska ekstenzija na zadnjem delu vozila, koju je moguće videti na ovom golom automobilu. Sudeći prema vozaču, automobil je malo manje brz i pristupačniji za vozače.

Baton međutim, nije jedini srećnik u ovoj priči. Kako sam objašnjava, njegova najveća prednost tokom karijere provedene u Formula 1 šampionatu manje se oslanjala na njegove vozačke sposobnosti i mogućnosti da vozi bilo koji automobil, a više na sposobnosti da podesi svoj automobil na brzinu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group