Pagani Zonda 760 predstavlja retku zverku na tržištu polovnjaka

Više slika

Više slika

Jedan od retkih Pagani Zonda 760 modela nedavno se pojavio u prodaji u Minhenu, a njegova cena, još uvek nije zvanično utvrđena...

Mala italijanska marka proizvela je originalno dvadeset vozila u svojoj 760 seriji. Pri primerak ikada kreiran jeste automobil sa oznakom 760RS, a od tada, bogata klijentela se skupljala u redovima kako bi sebi priuštila besprekorno dizajniran i mašinski utegnut model Zonda.

Za razliku od mnogih drugih, ovaj 760 deluje kao da nije prisvojio bilo kakvo dodatno ime, a umesto njega je jednostavno dodao tri cifre oznaci Zonda. Štaviše, prema fotografijama koje je aukcijska kuća objavila, možemo videti da je originalni vlasnik zadužio kompaniju Pagani da njegov model hiperautomobila opremi veoma unikatnim i specijalnim dodacima, koji ga svakako razlikuju od ostatka flote.

Započnimo sa eksterijom i karoserijom automobila, koja je dobila sve prednosti tradicionalne upotrebe sjajnih karbonskih elemenata, osim tamno crvene linije od ugljeničnih vlakana, postavljene čitavom njenom dužinom. LED dnevna svetla takođe su postavljena, zajedno sa velikim usisnicima vazduha na prednjem delu rubova točkova.

Baš kao što je slučaj na spoljnoj strani automobila, enterijer putničke kabine sastoji se od elemenata koje ga čine pravim umetničkim delom. Centralnu karakteristiku putničkog segmenta predstavlja alkantara i kožne presvlake od ugljeničnih vlakana na sedištima, sa utisnutim bojama italijanske zastave. Sa druge strane, možemo videti crnu alkantaru na upravljaču, ali kožne i karbonske finiše širom kontrolne table.

Kompanija James Edition listovala je ovaj model iz 2010. godine, ne objavivši bilo kakve informacije o njegovoj ceni, ali, ukoliko imamo u vidu da italijanski brend nije kreirao ni jedan 760 model od 2012. godine, možemo sa lakoćom tvrditi da bi ovo mogla biti jedna od najskuplje prodanih Zonda varijanti, na tržištu polovnjaka, do današnjeg dana.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group