Besprekorni Ferrari Enzo iz 2004. godine prodat po ceni većoj od 2,5 miliona evra

Ferrari Enzo je jedan od najmoćnijih i najpoželjnijih automobila italijanskog proizvođača svih vremena, a jedan od primeraka nedavno je prodat putem aukcije po ceni od 2,87 miliona evra...

Kada je predstavljen davne 2002. godine, Enzo je stigao kao automobil koji je Ferrari ponovo učinio neprikosnovenim kraljem superautomobila. Nakon legendarne F40 serije i diverzivnog F50 modela, Enzo je posedovao sve akreditive ne samo kako bi se takmičio, već i izbacio iz trke sve rivale iz pogona kompanija Lamborghini, Maserati i Porsche.

Ova mašina sadrži šestolitarski V12 agregat unutrašnjeg sagorevanja koji proizovdi 651 kks i šalje ih na zadnju osovinu putem, u to vreme revolucionarnog šestostepenog automatik, pedalnog menjača iz F1 šampionata.

Ovaj posebni Enzo dolazi sa najtraženijom Rosso Corsa bojom karoserije, smeštenom na devetnaestoinčne točkove, zajedno sa Scuderia štitovima na prednjoj strani i enterijerom obeleženim Nero kožom i ugljeničnim vlanikma. U kombinaciji, ovi tonovi stvaraju jedan od najprepoznatljivijih Enzo modela na planeti, automobil koji je predivan za gledanje podjednako kao i za vožnju.

Cene ovih automobila nastavljaju da rastu, a dok je jedini beli Enzo na svetu prodat po ceni većoj od šest miliona evra ove godine, ostali primerci uglavnom su se kretali oko 2,5 miliona evra sve do sada.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group