Bentley predstavlja svoju viziju budućnosti

Više slika

Više slika

Jednu stvar sigurno znamo – mobilnost u 2050.godini bi trebalo da bude sasvim drugačija u odnosu na ono što imamo sada…

Zapravo, mi smo trenutno svedoci začetka te promene, sa električnim automobilima i autonomnim funkcionalnostima koje polagano osvajaju industriju automobila. Nije teško pretpostaviti činjenicu da će automobili sa unutrašnjim sagorevanjem biti raritet za tridesetak godina. Ipak, kako će različiti proizvođači osmisliti i kreirati iskustvo vožnje ne možemo baš biti sigurni.

Britanski proizvođač luksuznih automobila potražio je pomoć od studenata dizajna na Kraljevskom umetničkom koledžu, kako bi zajedno osmislili viziju budućnosti, odnosno luksuzno iskustvo vožnje sasvim novog tipa.

“Bentley je uvek među prvima u trci automobilskog luksuza, a uz pomoć ove saradnje, želeli smo da saznamo vizije milenijalaca kada se radi o budućnosti”, kaže direktor dizajna Bentley brenda, Stefan Sielaf. “Želeli smo ideje i koncepte koji bi nas potencijalno odveli u novim i interesantnim pravcima, upotrebom perspektive digitalnih native narativa iz čitavog sveta. Ovi studenti su upravo ljudi koji će u budućnosti dizajnirati automobile, zbog čega su rezultati izazova koji smo postavili pred njih posebno uzbudljivi”, dodao je.

Dvadeset i četiri dizajna su potekla od studenata, dok je Bentley dizajnerski tim odabrao četiri najbolja, koja su se iz mase drugih izdvojila zbog svoje unikatnosti i promišljenosti. Ove radikalne ideje odabrane su zbog svog privlačnog izgleda. U pitanju su “Luxury Soundscapes” Irene Čiu, “Material Humanity” Kejt NamGung, “Stratospheric Grand Touring” Džeka Votsona i “Elegant Autonomy” Enuji Čoia.

Oni uključuju vizije grand-tourer modela sa high-tech zvučnom izolacijom, ultra retki luksuzni automobil koji pokreće V8 motor, pa čak i nešto što zapravo nema točkove.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group