Bentley predstavlja svoju najluksuzniju SUV verziju

Bentley Bentayga se teško može opisati kao automobil kompaktnih dimenzija, sa nedostatkom prostora u svojoj putničkoj kabini…

Ipak, njegova prostranost po svemu sudeći nije dovoljna, zbog čega je slavni britanski brend upravo predstavio svoju najnoviju ponudu – Bentayga Extended Wheelbase. Dodajući 180 mm zadnjem delu, Bentley sada predstavlja SUV sa novim i nikada snažnijim fokusom na dobrostanje, komfor i luksuz svojih putnika. Sa dužinom koja sada meri 5.3 metra, EWB verzija dolazi sa rekonfigurisanom postavkom zadnjih sedišta, sa “većim kabinskim prostorom u odnosu na ponudu bilo kog luksuznog konkurenta”. Zahvaljujući svojim novim dimenzijama, Bentayga sada može sadržati i nova Bentley Airline Seat sedišta, koja su specijalno kreirana kako bi ponudila maksimalni luksuz.  

Sa “22 načina prilagođavanja i pionirskim poduhvatima u novom sistemu automatskog senzora klime i tehnologiji posturalnog prilagođavanja”, nova sedišta se mogu oboriti za 40 stepeni, uz dodatak modularnog naslona za noge, koji putnicima sa zadnje klupe omogućava prvoklasni tretman.

Pored toga, EWB dolazi sa Bentley Diamond iluminacijom, koja otkriva svetlost koja se emituje iz unutrašnjosti mekih obloga vrata, kreirajući savršeni ambijent za relaksaciju u automobilu tokom dužih putovanja, uz mogućnost prilagođavanja vašim ličnim preferencijama.

Kada se radi o iskustvu vožnje, vozači će dobiti unapređenu tehnologiju, poput upravljanja sivm točkovima uz pomoć kog će se lako izboriti sa dodatnom dužinom i masom automobila, kao i 48V aktivni anti-roll kontrolni sistem i mnogo toga drugog. EWB pokreće slavni četvorolitarski V8 motor, koji proizvodi 549 konjske snage i 770 nm obrtnog momenta.  

Na kraju, možemo još reći da će novi Bentayga Extended Wheelbase model biti na ulicama od kraja ove godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group