Bentley otpušta 1000 radnika

Automobilska industrija jedna je od najteže pogođenih zbog pandemije koronavirusa.

Čak ni vrhunski luksuzni brendovi nisu pošteđeni, a najnovije ime koje prolazi kroz krizu je niko drugo nego Bentley. Britanski proizvođač luksuznih automobila objavio je da će smanjiti 1.000 radnih mesta u Velikoj Britaniji, što je oko četvrtina radne snage.

U zvaničnom saopštenju kompanije objavljeno je: „Bentley se nalazi usred velikog programa promena koji vodi ka doslednoj finansijskoj otpornosti kroz brza poboljšanja produktivnosti u celom poslu.“

Adrian Halmark, šef Bentleya, rekao je da pandemija nije pravi uzrok smanjenja posla, već „reogranizacija kompanije“. Prema proizvođaču luksuznih autombila otpuštanje radnika spada u program restrukturiranja,koji će dovesti do toga da se kompanija poboljša i da se fokusira na druge probleme i faktore. Zaključeno je da u Bentley fabrikama ima više radnika nego što je to potrebno, pa je to glavni razlog njihovog otpuštanja.

"Gubitak kolega nije nešto s čime se olako tretiramo, ali ovo je neophodan korak koji moramo preduzeti da bismo zaštitili velika radna mesta koja će ostati i pružiti održiv poslovni model za budućnost kroz našu strategiju Byond100", rekao je Hallmark.

Foto:Luxury Launches

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group