Bentley besan zbog novog Lincoln modela

Već je nekoliko poznatih magazina iznelo mišljenje da eksterijer novog Continental modela iz Lincolna i Bentley Flying Spur ima previše sličnosti...

 

Sada je to isto rekao i Luc Donckerwolke, glavni dizajner iz Bentleya. 

"Nazvao bih ga Flying Spur koncept i ostavio okrugle farove", rekao je Donckerwolke ironično na svojoj FAcebook stranici, prema Road&Track magazinu. "Mislio sam da se ovakve stvari rade samo u Kini? Konačno je napravljen Bentley za mase", odgovorio je drugi dizajner u komentarima. 

Luc se nije tu zaustavio, već je postavio i pitanje dizajneru Lincolna Davidu Woodhouseu, ali je ono ubrzo uklonjeno. "Da li želite da vam pošaljemo alate?"

Luc je dao i izjavu za Car Design News: "Ovakvo ponašanje nije časno. Pravljenje kopije na ovaj način vam daje loše imidž u automobilskom svetu."

Sangyup Lee, direktor Bentleya za eksterijer se složio, opisavši Lincoln kao šalu. "Veoma sam razočaran, posebno što je u pitanju brend kao što je Lincoln". 

Situacija će verovatno da tek postane zanimljiva, a kulminaciju događaja možemo da očekujemo u Njujorku, kada će Lincoln predstaviti ovaj koncept. ŠTa vi mislite o ovome?

O.R.

y

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group