Bentley Bentayga najbrži SUV?

Ambicije iz Bentley-a da proizvedu najbrži SUV na svetu nisu nešto sa čime se slažu svi članovi VW grupe...

 

Porsche, koji je pre svih brend sportskih automobila, neće dozvoliti da se ovo dogodi, a model Cayenne Turbo S koji su pre nekog vremena predstavili je i dokaz za ovu tvrdnju.


Porsche kaže da je njihov novi SUV premašio rekord Nürburgring Nordschleife staze za SUV modele sa krugom ispod 8 minuta, a ne planiraju da se tu zaustave. Wolfgang Hatz je rekao novinarima u Detroitu na sajmu automobila da će naredne generacija Cayenne-a, koja se očekuje u 2017. godini biti daleko brža od aktuelne. 

Nema sumnje da će Wolfgang Durheimer doći u konflik sa Porscheom i svojim planovima o najbržem SUV modelu. Hatz je izajvio "naš Cyenne je veoma brz. Ukoliko Bentley bude napravio model koji ide 2,3 kilometra na sat brže, zašto ne bismo i mi".

Stvari će se promeniti sa dolaskom naredne genracije Cayenna, a Hatz je potvrdio da će budući model izgubiti značajno na težini, kao što je bio slučaj sa novim Audije Q7, što znači da će Cayenne otići ispod 2 tone. Dodajte tome više snage iz novog turbo V8 motora i Bentyaga sa svojim stremljenjima nije baš u najboljoj poziciji. 

Direktori su potvrdili i da će Cayenne ostati najbrži SUV u postavci Porsche-a, jer kompanija nema planove da Macanu dodaje jače motore. Takođe je dodao da Porsche nema planove da razvija nove SUV modele pored ova dva. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group