Automobili sa najboljim kočnicama na svetu

Ako ste se nekada pitali koji su to automobili koj poseduju najbolje kočione sisteme, onda ćemo vam mi dati odgovor na to pitanje...

Podrazumeva se da su kočnice izuzetno važne za bilo koji automobil, bez obzira koliko su oni brzi ili spori. Kočnice nemaju zadatak da samo uspore ili zaustave vozilo, već moraju pružiti dobar, dosledan osećaj na pedali kao i najbolju snagu zaustavljanja, jer čak i nekoliko metara može napraviti razliku između izbegavanja ili učestvovanja u nesreći.

Poslednjih godina tehnologija je prilično napredovala, a čak su i modeli niže klase počeli da dobijaju profesionalne trkačke diskove i pločice koje maksimalno pobojlšavaju kočenje. Međutim, na kočenje utiču i drugi faktori, kao što su težina automobila i gume, koje igraju veliku ulogu u tom procesu.

Zato su rađeni testovi koji su pokušali da utvde koji automobili imaju najbolje kočenje. Testovi su rađeni tako što su automobili morali da se zaustave prilikom kretanja brzinom od 70 km/h. Pređena distanca tokom kočenja je merena, a automobili koji su najmanje metara prešli tokom kočenja dobili su najvišu ocenu.

Evo o kojim modelima je reč:

Foto:Carscoops

V.P.

« 8 9 10 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group