Automobil opasan koliko i KGB

Više slika

Više slika

Svako malo, na internetu je moguće pronaći nešto što može učiniti da osećate nevericu i smeškate se u isto vreme...

Upoznajte Tatra 613, automobil koji je ručno kreiran u Čehoslovačkoj tokom komunističke ere i koristio se isključivo za upotrebu vladinih službenika. Ovo znači da, ako niste bili zaposleni u nekoj od posebnih agencija, vema su niske šanse da ste mogli da posedujete jedan ovakav model.

Sudeći prema vlasniku, ovaj posebni model je bio u vlasništvu Sovjetskog KGB-a, tako da su bilo koja dalja pitanja daleko lošija po zdravlje.

Ono što nas interesuje jeste to da ovaj model poseduje V8 motor sa unutrašnjim sagorevanjem i zapreminom od 3,5 litara, montiran na zadnjoj strani, koji svoju snagu od 200 ks šalje na zadnju osovinu putem manualne četvorostepene transmisije, duple i nezavisne gasne grejača, plus nekoliko specijalnih KGB tehničkih dodataka kao što su policijska rotaciona svetla sa magnetima koji se brzo uklanjaju, skrivene sirene sa Euro tonovima, pokretna antena magnetnog postolja i skriveni prekidač za gašenje radio opreme.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group