Automobil iz najbolje Bentley ere

Više slika

Više slika

Mnogi veruju da je Bentley R-Type Continental Sports Saloon iz 1953. godine, kreiran od strane H.J. Milera, jedan od najpoželjnijih polseratnih Bentley modela ikada napravljenih, ali kada pogledate ovo remek delo, ne možete ih kriviti za to.

Ovaj posebni automobil koji vam predstavljamo poseduje šasijski broj BC20A i predstavlja jedan od najranijih R-Type kontinental modela, tačnije devetnaesti primerak po redu.

Iako njegov serijski broj implicira da je dvadeseti po redu, kompanija Bentley uvek preskače broj 13 iz sujevernih razloga, a to je nešto što britanski brend radi do dana danšnjeg.

Ovaj tamno zeleni Bentley dolazi sa veoma elegantnim zadnjim delom iznad točkova, laganim podesivim sedištima, sjajnim indikatorima, duplim sijaličnim vlaknima farova sa konveksnim sočivima, visokofrekfentnim sirenama sa dugmetom za prekidanje, brzinometrom u kilometrima i dve maglenke.

Besprekorne specifikacije takođe uključuju karakteristike kao što su teži prednji branik i kraća upravljačka oprema radi boljeg manevrisanja, motorni rotor visokih brzina, unikatan hladnjak zbog boljeg hlađenja i radio.

Ovaj automobil je zapravo bio predstavljen perspektivnijim mušterijama na sajmu automobila u Ženevi 1953. godine, pre nego što je isporučen svom originalnom vlasniku u Švajcarskoj. Šezdesete godine je prodat Amerikancu koji je poznat po čuvenim Rolls-Royce i Bentley restauracijama, pre nego što je opet završio u Evropi 2014. godine, da budemo precizniji u matičnoj zemlji na ostrvu, gde je podlegao ekstenzivnim mehaničkim servisima koji pokrivaju sve od kočnica, preko vešanja, motora, do menjača i kvačila, a ukupno su koštali oko 50.000 funti.

Ovaj predivni Bentley R-Type Continental Sports Saloon iz 1953. godine biće predstavljen na aukciji kuće RM Sotheby i Villa Erba događaju koji će se održati u Komu, dok se očekuje da će biti prodat za milion evra.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group