Audi zaštitio nazive SQ2, SQ4 i Q9

Audijeva crossover porodica sigurno će se još širiti. Tako naime sugeriše dokumentacija kojom je brend iz Ingolstadta zatražio zaštitu imena SQ2, SQ4, Q9 i f-tron.

Kao što verovatno i sami vidite, većina tih imena sugeriše upravo na crossover segment, dok naziv f-tron govori kako bi Audi uskoro mogao da ponudi i model pokretan tehnologijom gorivih ćelija…

Već neko vreme Audi radi na novom malom crossoveru koji bi trebalo da nosi oznaku Q2. Prema patentnoj dokumentaciji u planu je i sportska verzija tog noviteta, jer je Audi nedavno zaštitio naziv SQ2. Isto važi i za crossover koji bi nosio naziv Q4, a s kojim bi Nemci trebalo da konkurišu novom BMW-u X4. Uz naziv SQ4 Audi je zaštitio i Q9 što verovatno znači da nas čeka dolazak velikog luksuznog crossovera koji bi se pozicionirao iznad trenutno dostupnog Q7.

Još ranije Audi je zaštitio imena e-tron i g-tron koje već koristi. Njima je sada dodat naziv f-tron. Patentiranje navedenih naziva svakako ne znači da će Audi i koristiti sve njih, već je deo strategije kojom se auto brendovi osiguravaju od toga da konkurencija zaštiti naziv koji bi podsećao na njihov proizvod.

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group