Audi verovatno prekida R8 liniju 2020. godine

Više slika

Više slika

Nakon velikih finansijskih promena i dugog razmatranja, prema navodima, kompanija Audi zaključila je da prekidanje proizvodnje R8 varijanti predstavlja dobar poslovni potez...

Ove vesti stigle su direktno od jedne nemačke publikacije, koja tvrdi da će ovaj proizvođač prekinuti liniju R8 modela 2020. godine, kada će naslednik trenutnog modela Lamborghini Huracan, koji takođe deli njegovu platformu i motor, stići na tržište. Trenutno još uvek čekamo zvaničnu potvrdu kompanije Audi i uskoro ćemo imati dodatne informacije o ovom planu.

Ono što još više zabrinjava, jeste da je sa istom pričom, stigla i informacija da Audi planira ukidanje svake buduće zamene modela R8 E-Tron takođe. Međutim, ovde nije kraj, jer svi planovi vezani za model koji bi trebalo da postane prvi pravi hiperautomobil ove kompanije, navodno napajan Ducati motorima zapremine 1,2 litara, kombinovane snage od 1.000 konja i poznat na internacionalnom nivou kao Scorpion, odlaze pod led zajedno sa prethodno pomenutim jedinicama.

Novi V6 motor zapremine 2,9 litara, uparen sa dva turbo punjenja, koji napaja RS4 i RS5 automobile, gotovo je dostigao svoj pun potencijal takođe, a on iznosti 770 ks ili 20 ks više od modela performansi pomenutih prethodno. Međutim, veruje se da će verzije priključnih hibrida imati dodatne električne motore sa 116 ks, ali i dalje nije potvrđeno koji će ih automobili usvojiti.

Verzije performansi modela A6, A7 i A8 samo što nisu izašlle, dok se RS6 i RS7 linije mogu očekivati sa četvorolitarskim twin-turbo V8 motorima koji napajaju automobile kao što su Porsche Panamera Turbo i Bentley Continental GT, bez električnih dodataka. Sa druge strane, ove informacije su kontradiktorne prethodnim koje su sugerisale da će daleko ekstremnija varijanta RS7 automobila biti dostupna sa PHEV pogonskim sklopovima, kombinovanim pomenutom jedinicom unutrašnjeg sagorevanja i električnim motorima praćenim pakovanjem litijum-jonskim baterija.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group