Audi planira veliku promenu u dosadašnjem radu

Više slika

Više slika

Audi je najavio da će se polako, ali sigurno udaljiti od svog standardnog pristupa kreiranju automobila i dizajnerske filozofije...

Tokom prethodnih nekoliko decenija, ovaj proizvođač je prilikom kreiranja raznovrsnih linija primenio neverovatno sličan dizajn, koji ponekada može delovati gotovo identičan. Međutim, nemačka marka nedavno je priznala domaćim medijima da će započeti sa dizajniranjem vizuelno drugačijih vozila.

"Ovo, u procesu naše proizvodnje, može dovesti do dizajniranja nečega što će Audi učiniti prepoznatljivijim novim i sve jačim tržištima, kao što je kinesko", izjavio je direktor nemačkog proizvođača, Rupert Štadler. "Sada, kada smo dobro poznati i u Aziji, vreme je da unesemo promene u filozofiji koje će se ticati našeg ukupnog rada i na bolji način razdvojiti naše modele izgledom."

Ovakve izjave su potkrepljene potvrdama šefa dizajna kompanije Audi, Marka Ličetea, koji je izjavio da će njihov prepoznatljivi dizajn morati da postane atraktivniji.

"Mi prepoznajemo ove potrebe i savršeni uslovi za uključivanje krucijalnih promena su stvoreni. Pošto naše linije automobila u proizvodnoj formi ostaju minimalno šest godina, u današnjem svetu, smatram, svaki model bi trebalo da poseduje svoj lični dizajn kako bi postao atraktivniji na duže staze", dodao je dizajner.

Ličete je rekao da prisvajanje elektrifikovanih pogonskih sklopova omogućuje dizajnerima veću slobodu, dozvoljavajući im da kreiraju vozila sportskog stila i nižih profila.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group