Audi E-Tron linija dobija motore iz Mađarske

Više slika

Više slika

Audi je startovao serijsku proizvodnju električnih motora u svojoj Gyor fabrici, smeštenoj u Mađarskoj, koja je nastala odmah nakon ulaganja višemilionskih investicija...

Sastavljena od sto zaposlenih na 8,500 metara kvadratnih, ova nova građevina poseduje dovoljan kapacitet za stvaranje 400 električnih osovina dnevno.

Proizvođač automobila iz Ingolštada, međutim, tvrdi da će ova proizvodna cifra uskoro porasti i pre kraja godine, oko 130 radnika ove fabrike, sastavljaće električne motore za njegove modele u tri smene, što je itekako bolje od današnje jedne operativne.

"Naša mađarska radionica sada ulazi u kompletno novo polje ekspertize, koje se matično bazira na proizvodnji električnih motora", izjavio je član upravnog odbora nemačke kompanije, menadžer zadužen za proizvodnju i logistiku, Peter Kosler. "Ova ekskluzivna tipska fabrika predstavlja našu glavnu ustanovu namenjenu kreiranju električnih motora i žilu kucavicu naše strateške transformacije u ključnog provajdera održive mobilnosti".

Prvi Audi modeli nultih emisija izduvnih gasova, koji će dobiti sve prednosti nove mađarske fabrike električnih motora, biće predstavljeni linijom E-Tron. Terenac će doći sa električnim sistemom pogona na svim točkovima, a za njega se govorka da će posedovati oko 394 ks. Ova linija moći će da pređe oko 400 kilometara između dva punjenja, u novom WLTP evropskom vozačkom ciklusu.

Rezervacije za novog konkurenta Tesla Model X i Jaguar I-Pace automobilima kompanije Audi, već su omogućene, dok neki navodi donose informacije o startnoj ceni modela koja iznosi oko 80.000 evra u Nemačkoj.

Kada bude prešao na globalni nivo, novi Audi E-Tron će očekivano dobiti cenu od oko 100.000 dolara, što će biti značajno veća cifra od one koju poseduju dva pomenuta rivala. Proizvodna verzija električnog terenca biće zvanično predstavljena 30. avgusta, tokom specijalnog događaja u Briselu, gde će linija modela biti sastavljana.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group