AUDI AG: rekordni kvartal

U martu, Audi je isporučio više automobila kupcima nego ikada ranije u jednom mesecu: oko 170,450 isporuka širom sveta, a to je povećanje15,4 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Ovaj rezultat takođe znači da je mart 51. uzastopni mesec rasta globalne prodaje brenda sa za četiri prstena. Tržišta kao što su Kina (+36.6%), Nemačka (+10.2%) i Velika Britanija (+12.7%) - beleže posebno visok rast u poslednjih mesec dana.

Audijeva ukupna prodaja porasla je za 11,7 odsto u prvom kvartalu na oko 412.850 jedinica. Ovo je bio prvi put da je kompanija premašila 400.000 prodatih vozila u prva tri meseca.

"U martu smo postigli odličan rezultat, završetak najuspešnijeg prvog kvartala u istoriji naše kompanije sa najjačim mesecom prodaje ikada," kaže Luca de Meo, član Upravnog odbora za prodaju AUDI AG. "Sa novim modelima kao što je A3 Sedan internacionalizacija našeg poslovanja je uzela maha. U prvom kvartalu ostvarili smo značajan rast u svim regionima širom sveta, a poraslo je više nego snažno tržište u Evropi. "

Izvor: AUDI

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group