Audi A4 B9 vs A4 B8

Ako ste očekivali da vas novi A4 oduva sa svojim revolucionarnim dizajnom, koji će ga odvojiti ne samo od starog modela, već i od ostalih aktuelnih modela u Audiju, razočarali ste se...

 

U svojoj petoj generaciji, A4 se razvio u moderan, elegantan model, što nije daleko od Audijevog dizajn pravca koji trenutno koristi. Odmah ćete prepoznati da je u pitanju A4, ne samo zbog svojih dimenzija, koje su porasle, već primarno zbog svog izgleda. 

Audi A4 je veoma popularan automobil. Čak i pri kraju prodajnog ciklusa, stari model B8 se prodavao skoro istom brzinom kao i Mercedesova C klasa, sa prodatih 124 170 primeraka, dok je Mercedes imao 136 474 primeraka. To je veoma impresivno za automobil za koji u tom trenutku može da se kaže da je zastareo .

Ovo je segment u kojem se većina kupaca odlučuje za jedan od tri nemačka modela, dok ne okrene leđa prema dva. Kako onda poboljšati model koji je već uspešan? Odgovor je, ne menjati dobitnu kombinaciju. 

Nova generacija nekog modela uvek pospešuje prodaju, ponekad uveliko. Novi A4 je veći, izgleda modernije i zbog tanjih dizajnerskih linija, izgleda i šire, a tu je i odličan enterijer. Nebitno šta mislite o eksterijeru, A4 kabina izgleda odlično sa ekranom od 12,3 inča TFT, kao i celim dizajnom kokpita. 

Pored toga, automobil je efikasniji, ima bolje performanse, biće sigurno daleko bolji za vožnju i tako dalje. Barem je to ono što Audi priča o svom novom modelu. 

Sa druge strane BMW i Mercedes su uvleiko promenili svoju Seriju 3 i C klasu. Nemaju skoro ništa zajedničko sa prethodnim generacijama. F30 serija ne izgleda ni slično kao E90, dok C klasa izgleda kao da je sa druge planete u odnosu na prethodnika. 

Zašto je onda Audi ostao dosledan već viđenom? B9 izlgeda kao osveženje starog modela i nema faktora iznenađenja. Iako Audi ne stremi tome, ne može se reći da A7 model nije bio jedan od tih.

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group