ASTRA GTC OSVOJILA RED DOT NAGRADU

Kompaktni kupe osvojio poene za upečatljiv dizajn i panoramsku šoferšajbnu...

Riselshajm/Esen. Nova Opel Astra GTC je nagrađena prestižnom ’’Red dot’’ nagradom u kategoriji proizvodni dizajn od strane panela međunarodnih sudija. Kompaktni kupe koji je lansiran na tržište pre nekoliko meseci je već poznat kao sportski, efikasan automobil, u potpunosti opremljen inovativnim tehnologijama sa zanosnim dizajnom.

30 sudija ’’Red dot’’ panela pohvalilo je Astru GTC za ’’postignute poene za upečatljiv i sportski dizajn’’. Sudije su takođe primetile da ’’panoramski vetrobran koji se proteže skroz do sredine krova obezbeđuje da svi putnici uživaju u maksimalnoj zabavi prilikom vožnje’’. 

’’Veoma smo ponosni što smo osvojili ovu nagradu. Ovo je još jedan dokaz da naša dizajnerska filozofija ’’Vajarsko umeće sreće nemačku preciznost’’ ima ogroman potencijal. To je takođe dokaz da kupci i industrijski stručnjaci cene njen značaj u predstavljanju vrednosti našeg brenda’’, rekao je Mark Adams, potpredsednik Opel/Vauxhall dizajna. 

Oko 1.800 preduzeća i dizajnera iz 58 zemalja učestvovalo je na ovogodišnjem takmičenju za ’’Red dot’’ nagradu za proizvodni dizajn. Takmičari su učestvovali sa 4.515 proizvoda u 19 različitih kategorija što ovo polje čini izuzetno konkurentnim, a Astra GTC se popela na vrh ove liste.

Ovogodišnja nagrada za kompaktni kupe je poslednja u dugom nizu ’’Red dot’’ nagrada koje su uručene Opelovim vozilima. Prethodni dobitnici uključuju Astru Sports Tourer, Opel Flextreme GT/E koncept, Insigniju, Opel GT i prošle generacije modela Astra. ‘’Red Dot’’ nagrada datira iz 1955, a od tada je izrasla u jedno od najvećih i najprestižnijih svetskih dizajnerskih takmičenja. 

Božanstven pogled zahvaljujući panoramskom vetrobranu 

Kupci koji se u novoj Astri GTC odluče za panoramski vetrobran biće nagrađeni božanstvenim pogledom i filmskim vidicima. Pored toga, ekskluzivne karakteristike daju kompaktnom sportskom kupeu dinamičan izgled, a spolja i dodatni akcenat luksuza. Veliki prednji vetrobran se pruža sve do sredine krova automobila i daje vozaču i putnicima izuzetan vizuelni i prostorni doživljaj tokom vožnje. U slučaju veoma jakih sunčevih zraka, u kabini ispod panoramskog stakla moguće je spustiti roletnu, koja može lako da se podesi, a zatim i da se zakači okretnom ručkom. Solarna zaštita dolazi u kompletu sa integrisanim štitnikom za sunce koji čak i u svom otvorenom stanju nestaje iza zadnjeg dela krova.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group