Aston Martin rešio problem mrtvih uglova

Britanski proizvođač automobila iskoristio je moderne kamere kako bi rešio najveći problem pri vožnji...

Mrtvi ulgovi predstavljaju veliki problem i svake godine se veliki broj sudara upravo desi zbog toga što vozači ne vide vozila koja se nalaze pored njih. Mnoge auto kompanije su ovo pokušale da reše različitim senzorima, ali je utvrđeno da vozilo sa strane mora da bude viđeno kako bi se pravilno izbeglo.

Zato je Aston Martin u svoje retrovizore ugradio i dodatne kamere koje snimaju samo mrtve uglove i koje se prikazuju na srednjem retrovizoru unutar vozačke kabine.

Vozač brzim pogledom može videti da li mu se vozila nalaze sa leve i desne strane, a zatim lako odlučiti da li može da skrene ili ne. Ovakav pristup ovom problemu pokazao se veoma dobrim i vozači koji su testirali Aston Martin sa ovom opcijom bili su daleko zadovoljniji i lakše su primećivali vozila oko sebe.

Iz Aston Martina kažu da će uraditi dodatna istraživanja, ali da će se ova tehnologija ubrzo naći na svim njihovim vozilima kao obavezna oprema, jer će to sigurno uticati na veću sigurnost u saobraćaju.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group