Aston Martin Lagonda predstavlja najčudniji klasik ikada

Više slika

Više slika

Kompanija Aston Martin poseduje dugu istoriju kreiranja modela sa četvoro vrata, ali kada biste birali najčudnije od njih, to bi svakako bili modeli Lagonda, kreirani 1976. do 1990. godine...

Aston Martin Lagonda predstavlja jedan od nekoliko automobila koji ne mogu proći neopaženo, iz razloga što su toliko bizarni, od početka do kraja, ali i zbog ugaone karoserije koja postaje još dramatičnija kada je posmatrate sa strana, na kojima velike površine ispred prednjih i iza zadnjih točkova zvanično otkrivaju pravu veličinu ovih modela. Možda ga nećemo zvati prelepim, ali Lagonda je bez sumnje veoma impresivan automobil.

Ukoliko smatrate da je vaš  najnoviji model kompanije Hyundai potpuno moderan zbog toga što poseduje displej informativno zabavnog sistema nalik tablet računaru, onda morate znati da je Lagonda posedovala tri CRT monohromatska monitora na panelu instrument table, a ove karakteristike u Bond stlu nuđene su kao nove i futurističke, sedamdesetih godina prošlog veka. Zapravo, kako navodi sugerišu, razvoj elektronike je koštao brend Aston Martin četiri puta više nego što je bio budžet za celokupno vozilo.

Kao što možete zamisliti, posedovanje velike količine elektronike u britanskom modelu atomobila kreiranom pre mnogo godina, definitivno dovodi do zaključka da je Aston Martin Lagonda verovatno, prava noćna mora za održavanje i posedovanje - specijalni, unikatni košmar, ali noćna mora u svakom slučaju.

Snaga ovih neobičnih automobila dolazi iz V8 motora zapremine 5,3 litara, praćenih automatskim menjačima, što svakako zvuči idealno, sve dok ne saznate da težina ovih modela iznosti 1.996 kilograma. Ovo je velika kilaža, gotovo dve tone, što je previše čak i prema današnjim standardima.

Niko drugi ne bi mogao da nam predstavi ovoliko unikatan i neobičan automobil kao što to može Dag Demuro, tako da vam ostavljamo da uživate u njegovom narednom snimku koji smo pripremili za vas.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group