Arevo – 3D štampani bicikl

Više slika

Više slika

Kompanija sa sedištem u Los Anđelesu pod nazivom Arevo predstavila je svoj električni bicikl i donela novine koje još nisu viđene...

Bicikl je lansiran pod robnom markom Superstrata i dostupan je u dve varijante. Superstrata Terra je neelektrifikovana verzija koja se može prilagoditi različitim stilovima vožnje. S druge strane, Superstrata Ion je e-bicikl klase 1, sa motorom sa zadnjom glavčinom i baterijom od 252 Wh. Kompanija tvrdi da može da pređe oko 100 kilometara  udaljenosti sa jednim punjenjem.

Vrhunac bicikala Superstrata su njeni „unibody“ termoplastični okviri od karbonskih vlakana. Proizvode se kao jedan jedini kontinuirani komad, a ne kao više zavarenih komada. Ovo ne čini samo laganu konstrukciju, već  izuzetno otporan ram na udarce.

Upotreba tehnologije 3D štampanja za izradu bicikala u proizvodnom obimu je skupa, naporna i dugotrajna. Međutim, izvršni direktor Superstrata, Soni Vu, objašnjava da im proces omogućava izradu bicikala koji nisu samo jači i lakši od uporedivih proizvoda, već im pomažu da stvore dizajn po meri svakog kupca, omogućavajući do 500 000 varijacija  unibody ramova.

Kupci mogu jednostavno da daju svoja merenja i kompanija će štampati motor kako kupac želi. Obe varijante bicikla dostupne su za narudžbinu po ceni od 2500 dolara za električnu verziju i 1,799 dolara za neelektričnu verziju.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group