Apple predstavio telefonsko otključavanje vozila

Tehnološki gigant predstavio je novu mogućnost otključavanja BMW vozila pomoću iPhone telefona...

Mobilni telefoni danas počinu da menjaju sve, računare, fotoaparate, beležnike, kalkulatore i još mnogo toga, a sada nam se čini kao da će oni početi i da budu zamena za ključeve. Apple je nedavno demonstrirao novu tehnologiju koja omogućava korisniku da u svoj iPhone ubaci poseban digitalni ključ koji će omoguićiti vlasniku da putem mobilnog telefona otključa i upali vozilo.

Na ovaj način, vlasnik neće morati sa sobom da nosi fizički ključ, a takođe će moći da deli kod za otključavanje sa svojim prijateljima i članovima porodice, kako bi oni preko svojih mobilnih uređaja takođemogli da koriste jedno vozilo.

Iz Apple kompanije kažu da se ova tehnologija još usavršava i da če biti predstavljena tek sledeće godine, ali da su sigurni da će ona doneti mnogo prednosti i da će olakšati korišćenje automobila.

naravno, pitanje koji mnogi postavljaju jeste sigurnost ovakve tehnologije i bezbednost vozila, ali iz Apple-a kažu da će odvojiti posebnu konferenciju gde će objasniti kao će zaštita automobila zapravo funkcionisati.

Šta vi mislite, da li je ovo pametna opcija i da li će ova funkcija olakšati korišćenje automobila?

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group