Apple kupuje McLaren?!

Kompanija McLaren možda postaje deo Apple-a...

 

Apple razmišlja o kompletnoj akviziciji, ili nekom drugom rešenju sa britanskom kompanijom. Financial Times je preneo, citirajući izvore koji su navodno obavešteni da planovi traju već mesecima. Kalifornijska kompanija pregleda tehnologiju iz McLarena i iskustvo sa aluminijumskim i karbonskim radovima.

Vesti dolaze par dana nakon što je The New York Times objavio da Apple odpušta desetina radnika iz svoje automobilske divizije i da ceo projekat kreće u drugom smeru.

McLaren prema navodima vredi oko 1,3 - 1,95 milijardi dolara. Kompanija koja ubrzano lansira nove modele je prodala oko 1500 automobila prošle godine, što je mali broj kada se uzmu u obzir konkurenti kao što su Ferrari, Lamborghini i Porsche.

Apple i McLaren trenutno ne pregovaraju, ali ovo je za sada najpouzdanija najava ulaska ovog džina na tržište automobila, pored tehnologije CarPlay...

Jalopnik je kontaktirao McLaren u međuvremenu, koji je odbio bilo kakve tvrde da postoje razgovori oko preuzimanja, a preneli su i reči jednog od investitora McLarena, koji je kategorički odbio mogućnost prodaje. 

U isto vreme, The New York Times je preneo da Apple pregovara i sa Lit Motors, kompanijom koja je proizvela električni motorcikl, takođe o preuzimanju. 

O.r.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group