Amsterdam zabranjuje upotrebu benzinskih i dizel vozila

Gradsko veće Amsterdama planira da potpuno izbaci vozila koja koja koriste benzin i naftu...

Amsterdam je ozbiljno shvatio ekološku situaciju koja svakim danom postaje sve gora i zbog toga je gradsko veće Amsterdama odlučilo da situaciju poboljša tako što će zabraniti upotrebu vozila koja idu na benzin i naftne derivate. Planirano je da se do 2030. godine svi automobili zamene novim vozilima koja će pokretati ili hibrini ili elektro agregati.

Amsterdam će u ovu fazu ekologije krenuti vrlo brzo, jer će se od 2020. godine u ovom gradu zabraniti da vozila starija do 15 godina cirkulišu u širem i urbanom centru grada. Takođe, 2020. godine,svi autobusi koji budu vozili u Amsterdamu, moraće da se pokreću na hibridni ili elektronski pogon.

Takođe se predviđa da će u periodu do 2025. godine biti izgrađeno između 16000 i 23000 stanica koje će omogućiti da vaša hibridna i elektro vozila napunite čistom energijom.

Ovo nije jedini grad gde će se ovakva ekološka politika primeniti i sve je više zemalja koje polako izbacuju iz upotrebe klasične automobile, a naročito dizele koji su najveći zagađivači.

Auto kompanije poput Tesle se trude da elektro tehnologiju učine što dostupnijom i jeftinijom i da obezbede automobile koji će biti efektivni kao i klasični automobili, a koji će biti „čisti“ i koji neće uništavati planetu. Zbog toga se nadamo da će ovaj plan uspeti i  da ćemo sledeće decenije moći da se pohvalimo kako smo uradili dobru stvar za malu plavu planetu na kojoj živimo.

Foto:Carscoops

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group