Američki automobili i pikapovi najnepouzdaniji na svetu

Istraživanje magazina Consumer Reports zaključilo je da su japanska vozila najpouzdanija, dok su američka najlošija po ovom pitanju...

Doduše, ovo ne čudi preterano zbog toga što su pikapi i SUV modeli koje Amerikanci preferiraju u najvećoj meri smešteni među najnepouzdanijim vozilima koje novac danas može kupiti. Ova publikacija kompletirala je svoje istraživanje priklupljanjem podataka više od 300.000 vozila kreiranih između 2000. i 2023. godine, postavljajući pitanja vlasnicima vezana za sedamnaest problematičnih zona, uključujući motor, menjač i elektroniku u modelima.

Prema rezultatima, Toyota i Lexus predstavljaju najpouzdanije modele u Americi za ovu godinu, dok se azijski proizvođači, uključujući i korejsku kompaniju Kia, nalaze se u sedam od deset najboljih pozicija po pitanju pouzdanosti, sa BMW, Audi i Lincoln brendovima koji su našli put do ove liste.

Stoga, Lincoln je prema istraživanju najpouzdaniji američki proizvođač na tržištu zahvaljujući poboljšanom kvaitetu koji donose Nautilus i Corsair linije. Larger Aviator model, sa druge strane, predstavlja jedan od najnepouzdanijih na tržištu, zajedno sa svojim takmacom Ford Exporer automobilom.

U suštoj suprotnosti dolaze Leksus modeli, od kojih svaki poseduje natprosečnu pouzdanost sudeći prema CR istraživanju. Toyota je umalo izvela isti trik, ali je nju izneverio RAV4 Prime priključni highrid, koji je dobio samo prosečnu ocenu, zajedno sa Tundra serijom, koja se nalazi veoma nisko na ovoj skali.

Zaista, svaki pikap model pune veličine imao je poteškoće u ovoj najvažnijoj kategoriji, dok čitav segment vozila poseduje prosečnu predviđenost pouzdanosti 30 od mogućih 100. Ovo je beznadežno čak i u poređenju sa minivenovima sa 44 poena, SUV modelima sa 51 poenom i sedan, hečbek i kupe autombilima koji poseduju prosečan rezultat od 58 poena po pitanju pouzdanosti.

Međutim, pikapovi nisu sami u ovim svojim patnjama. Električna vozila takođe nisu dobro prošla u ovom istraživanju, sa novopečenim mašinama koje su u proseku za pouzdanost izvukle svega 36 poena, dok su svi vlasnici Chevrolet Bolt, Ford Mustang Mach-E, Hyundai Kona Electric i VW ID.4 modela prijavljivali probleme sa baterijskim pakovanjima, sistemima punjenja, motorima, vozačkim sistemima i brojnim drugim stvarima.

Začudo, hibridni i priključni hibridni SUV modeli predstavljaju najpouzdanije serije u ovoj grupi, sa prosečnim rezultatom pouzdanosti od 65 poena. Vozila kao što su Lexus NX Hybrid, Hyundai Santa Fe Hybrid, Toyota Highlander Hybrid i Toyota Venza predvode ovu kategoriju sa najvećim zaslugama.

Po pitanju brendova koje je potrebno izbegavati ove godine, tu su brendovi sa najgorim pefromansama - sa redosledom odozdo na gore - Mercedes, Jeep, VW, GMC, Chevrolet i Tesla. U međuvremenu, najbolji brendovi - poređani odozgo na dole glase Toyota Lexus, BMW, Mazda i Honda.

Što se tiče brendova koji nisu stigli na listu, Consumer Reports je objasio: „Ili smo posedovali nepotpune podatke ili je bilo previše malo uzoraka za testiranje i rangiranje modela kompanija kao što su Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Infiniti, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mini, Mitsubishi, Polestar, Porsche i Rivian."

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group