Alpina B10 Bi-Turbo - klasik koji i danas sija istim sjajem

Više slika

Više slika

Svi koji žele da kupe potpuno novi model Alpina B5 Bi-Turbo 2021, moraju da se ispruže za cifru od oko 200.000 evra.,,

Na svu sreću, postoji dosta jeftinija alternativa ukoliko su kupci voljni da idu nekoliko generacija u nazad i izaberu B10 Bi-Turbo, prethodnika modela B5, koji takođe mogu dostići prilično visoke cifre svuda u svetu, ali i Nemačkoj, gde je prirodno, najcenjeniji.

1990. godine, model je bio u generaciji E34 serije 5 i napajan motorom sa šest cilindara u liniji, zapremine 3,5 litara i duplim turbo punjenjima, koji je sposoban da točkovima isporuči 360 ks. Uz ovaj motor je dolazio petostepeni manualni menjač, povezan sa zadnjom osovinom, kako bi pomogao modelu B10 Bi-Turbo da ubrza do sto za samo pet sekundi, cifra koja je jako impresivna za automobil star 27 godina.

Iako je precizno stanje ovog posebnog automobila koji vidite u galeriji teško proceniti putem fotografija, dostupne informacije navode da je farba u izvanrednom stanju i da osim nekoliko malih nepravilnosti, ne postoje nikakve pukotine i njegova limarija još uvek nastavlja da sija pod suncem.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group