Alfa Romeo na 21. izdanju relija Gumball 3000

Gumball 3000 je automobilski događaj koji nije takmičarskog karaktera i u kom učesnici prelaze 3.000 milja, tj. skoro 5.000 kilometara po putevima otvorenim za javni saobraćaj, a svako izdanje ovog događaja posećuje mesta poznata po svetskom džet setu.

Slavne ličnosti iz celog sveta redovno učestvuju na ovom reliju: umetnici, privrednici, trendseteri i filantropi, i svi oni pomažu da se prikupe sredstva i podigne medijska eksponiranost humanitarnih projekata Gumball fondacije. Ova fondacija podržava projekte namenjene mladima, edukativne projekte, kao i sportske, infrastrukturne i ekološke programe širom sveta. Zato je humanost uvek pravi pobednik.

Ove godine, Gumball reli će protutnjati Evropom počevši od Mikonosa, i završno sa Ibicom. Između te dve tačke, reli će proći kroz Atinu i Solunna svom putu za jahting raj Porto Montenegro u Tivtu. Automobili će potom proći kroz Hrvatsku, da bi stigli u Veneciju. Zatim će svi timovi prodefilovati test stazom Balocco (okrug Verčeli u Italiji), tako pružajući priliku kompaniji Alfa Romeo da u svom domu ugosti jedinstveni spoj fantastičnih automobila, zabave i poznatih ličnosti. Ova test staza je jedna od najznačajnijih lokacija za ovaj brend; ona predstavlja mesto na kom su nastali modeli koji su bili deo Alfa Romeo trkačkih timova i koji su pobeđivali na najpoznatijim trkačkim stazama širom sveta. Povorka potom nastavlja put do Monaka, a sledećeg dana stići će u Barselonu, i na kraju stiže se do poslednje destinacije na Balearima.

Međutim, vožnja na test stazi nije jedini omaž brenda Alfa Romeo dvadesetogodišnjoj istoriji Gumball relija: na današnjem početku relija, svi obožavatelji bili su očarani veličanstvenim, posebno dizajniranim terencem Stelvio Quadrifoglio, sa jedinstvenim izgledom za koji se pobrinuo Alfa Romeo dizajn centar.

Ovo se nadovezuje na posebni dizajn eksterijera koji smo videli 14. februara na stazi Fiorano, tokom testiranja bolida Alfa Romeo Racing tima pod nazivom C38, kada je Kimi Raikonen (Kimi Räikkönen) učestvovao u test vožnji za volanom trkačkog bolida sa jedinstvenom bojom San Valentino na kojoj se smenjuju deteline i srca.

Za ovaj posebni model Stelvio Quadrifoglio koji će učestvovati na Gumball reliju, dizajneri iz Alfa Romeo radionice su odabrali temu koja odražava luksuzni sportski imidž brenda, sa akcentom na posebnim bojama i atraktivnim karakteristikama tipičnim za izgled luksuznih automobila, superautomobila, prototipova, trkačkih automobila i unikatnih modela koji čine ovaj događaj tako posebnim.

Volcano Black boja karoserije je protkana sivim motivom deteline, čime je legendarni logo postavljen po celoj površini karoserije. Ta osnovna šara naglašena je fluorescentnim zelenim elementima, čime se dočaravaju najprepoznatljiviji detalji ikonografije brenda Alfa Romeo.To uključuje veliku zmiju na bočnim panelima, Alfa Romeo natpis na zadnjem staklu u najklasičnijem fontu i logo brenda preko celog kova. Aluminijumske felne od 20 inča su u istoj toj boji, kao i Alfa Romeo logo koji se posebno ističe na crnim kočionim čeljustima, posebno dizajniranim za stil koji garantovano privlači pažnju, potpomognut poliranim klasterom zadnjih svetala: ovaj Alfa Romeo Stelvio će oduševiti posmatrače u 11 evropskih zemalja, i to ne samo zbog svojih performansi ili prepoznatljivog Quadrifoglio zvuka koji proizvodi 2,9-litarski V6 Bi-Turbo motor sa ogromnih 510 KS.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group