Alfa Romeo 8C Coupe ili Spider - izbor je na vama

Više slika

Više slika

Između Giulia sedan varijante i Stelvio krosover modela, kompanija Alfa Romeo stvorila je veoma zavidno poboljšanje u svojoj modernoj istoriji...

Međutim, poslednji put kada je ovaj brend kreirao pravi sportski automobil, linija 8C sišla je sa pokretne trake, a za naše oči, gotovo sigurno jedna od najlepših serija koju je italijanski proizvođač kreirao, ako ne i predstavnik nekih od najlepših superautomobila na svetu ikada.

Za sve ljude koji slično misle i slažu se sa ovim, jedva čekajući priliku da parkiraju jedan od ovih prelepih modela u svoje garaže ili ispred kuće, aukcijska kuća RM Sotheby’s im sada može ostvariti snove na svom događaju u Monte Karlu, koji će se održati za nekoliko meseci.

Aukcionar je za ovu priliku u Monaku na prodaju postavio oba modela 2008 Alfa Romeo 8C Competizione kupe i 2010 8C Spider kabriolet. A, koji god da pogledamo izgleda apsolutno fantastično.

Radi malog osvežavanja memorije, vredi ponoviti da se 8C pojavio kao zasebna linija kompanije Alfa deceniju ranije. Ovaj automobil je bio baziran na identičnoj šasijskoj platformi kao i Maserati GranTurismo, ali je dobio daleko raskošniju karoseriju od ugljeničnih vlakana.

U nosu ovog modela smešten je V8 motor sa 4,7 litara zapremine i unutrašnjim sagorevanjem, proizveden od strane kompanije Ferrari i upošljen u fabrikama brenda Maserati. Ovaj motor stvara 444 ks i 480 Nm obrtnog momenta, koji se na zadnje točkove šalju putem šestostepenog sekvencijalnog menjača. Međutim, sve što je potencijalno zafalilo po pitanju performansi zamenjeno je, i više nego, neverovatnim zvukom koji ova mašina stvara, notama i bubnjanjem koje jedino italijanski NA V8 može emitovati.

Brend Alfa Romeo proizveo je svega 500 primeraka kupe varijante i isto toliko roudster modela, nakon čega ih je ostavio kao prave dragulje među kolekcionarima, koji će, shodno tome, morati da spreme finu lovu, kako bi jedan od ova dva automobila mogli nazvati svojim.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group