Alat koji morate imati u vašem automobilu

Možda će vam automobil bez alata biti prostraniji, ali nikada ne znate kada će vam baš taj alat zatrebati...

Veliki broj muškaraca ne nosi alat u svom automobilu. Razlozi su mnogobrojni i mi se nikako ne slažemo sa njima. Svaki vozač mora da ima odgovarajući alat u svom automobilu, jer se nikada ne zna, kada će taj alat zatrebati.

Odlučili smo da vam predstavimo alat koji, po našem mišljenju, svaki vozačl mora da ima u gepeku svog automobila.

1. Ključevi i dizalica za skidanje točka

Iako novija i modernija kola dolaze sa fabričkom dizalicom i ključevima, neki automobili to nemaju. Zbog toga je neophodno da u svom automobilu, pored rezervne gume, imate i odgovarajući alat za zamenu. Ako vam guma pukne, morate biti spremni da je zamenite, a bez dizalice i ključa, to nećete moći.

2. Čekić za staklo

Ovu stvar možda nikada nećete upotrebiti, ali to bi bilo najpolje po vas. Ipak, predlažemo vam da i ovaj čekić držite pri ruci. Ovaj ćekić je posebno napravljen za lomljenje stakla. Koristi se kada vozač upadne u vodu i krene da tone sa svojim automobilom. Zbog elektronike u automobilu, prozori  u vodi prestaju da rade, a otpor vode sprečava da lagano otvorite vrata u vodi. Zbog toga vam ovaj čekić može spasiti život, jer ćete uz pomoć njega lako slomiti prozor i isplivati iz potopljenog automobila.

3. Multifunkcionalni ključ sa inbusima

Umesto da nosite gomilu ključeva, kupite neki od mnogobrojnih multi-ključeva koji sadrže nekoliko opcija. Ovaj tip ključa ili odvijača pomoćiće vam sa svim tipovima šrafova koji se nalaze na vašem automobilu. Potrudite se da nađete i odgovarajuće inbuse i odvijače, jer će vam i to možda biti potrebno.

4. Fransucki ključ

Za velike i „zapekle“ šrafove, rešenje je francuski ključ. Podesivi francuski ključ može samostalno da vam pomogne da odvijete različite šravofe i da promenite određene delove, kao što je akumulator ili slično.

5. Leatherman multifunkcionalna klješta

Ova klješta mogu da seku žice, plastiku, mogu da odvrću i zavrću šrafove pa čak i da otvore boce i flaše. Ova korisna stvarčica je zaista vrlo potreban alat u svakom automobilu koji će doneti mnogo koristi vozačima koji se nađu u nevolji.

Zapamtite, sa pravim alatom, svaki posao je lak.

Foto:Canva

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group