ADAC nameštao izbore?!

Organizacija visokog kredibiliteta, nemački automobilski klub ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club) uzrokovala je pravi potres, ne samo u okvirima nemačke automobilske industrije, priznanjem da su nameštali rezultate izbora za automobil godine u kojem je pobedio Volkswagen Golf...




Direktor za komunikacije, Michael Ramstetter podneo je ostavku, nakon što je priznao da je manipulisao rezultatima glasanja za nagradu Žuti anđeo, godišnju nagradu za automobil godine u Nemačkoj, koju je prošle nedelje osvojio Volkswagen Golf, navodi Automotive News Europe.

Konkretno, ispostavilo se da je Ramstetter, koji je ujedno i urednik ADAC-ovog magazina Motorwelt, najvećeg evropskog mesečnika sa 18 miliona čitaoca, drastično preuveličao broj glasova. U izboru za ovogodišnju nagradu Žuti anđeo je priložio podatak prema kojem je 34.299 čitalaca glasalo za VW Golf, dok ih je u stvarnosti za ovaj automobil glasalo tek njih 3.409.

ADAC je, nakon što je ovaj podatak izašao u javnost, objavio da raspored glasova, odnosno redosled automobila na listi osvajača priznanja nije "prilagođavan" već da se manipulisalo isključivo sa brojem glasova. Dakle, možemo pretpostaviti da je i nakon smanjenja broja glasova, titula i dalje kod Volkswagenovog Golfa.

Iz Grupe Volkswagen juče su objavili da razmatraju vraćanje ovog priznanja ADAC-u, navodi ANE. Takođe, rečeno je da VW očekuje da će ADAC detaljno da istraži ovaj skandal, nakon čega će u vođstvu nemačke marke odlučiti šta dalje.

Inače, ADAC je najveći i najuticajniji evropski automobilski klub koji ima više od 18 miliona članova. Nagrada Žuti anđeo je snažan podsticaj za povećanje prodaje na domaćem, nemačkom tržištu.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group