Acura NSX-T - Jedan od najlepših sportaka svih vremena

Više slika

Više slika

Originalni Acura NSX model definitivno ne poseduje snagu sa kojom dolazi trenutna Civic Type R generacija, ali ne postoji nikakva sumnja da je ova ikona automobilske industrije jedna od najlepših sportskih mašina svih vremena...

Model koji vidite u našoj galeriji trenutno se nalazi na aukcijskoj prodaji i predstavlja NSX-T jedinicu iz 1998. godine, sa posebnim krovnim panelom u targa stilu, koji je moguće ukloniti. Lista aukcijske kuće otkriva da je ova neprikosnovena japanska mašina vožena svega 33.800 kilometara i ponuđena je u Teksasu sa originalnom literaturom proizvođača, nalepnicom na prozoru, prodajnim fakturama, čistim izveštajem oštećenja i kalifornijskim tablicama.

Eksterijer ovog NSX-T modela finiširan je Formula Red bojom, što ga prema podacima proizvođača čini jednim od svega 55 primeraka u ovoj nijansi kreiranih za 1998. godinu. Automobil je postavljen na aluminijumske točkove, koji mere 16 i 17 inča napred/pozadi, opremljene Kumho Ecsta XS gumama od 215/45 napred i 245/40 na zadnjem delu. Bring a Trailer aukcijska kuća ističe da postoji nekoliko ogrebotina na prednjoj lajsni, dok se na prednjem braniku na nekoliko mesta ljušti boja.

Snaga ovog prelepog modela dolazi iz 3,2 litara velikog V6 motora sa unutrašnjim sagorevanjem, VTEC varijabilnim tajmingom ventila i podignutom elektronskom kontrolom koja je snagu zaokružila na 290 ks i 345 Nm obrtnog momenta, u fabričkom izdanju. Ovj agregat uparen je sa šestostepenom manualnom transmisijom, koja pokreće zadnju osovinu putem Torse diferencijala ograničenog proklizavanja.

Do zaključivanja ovog članka i sa svega nekoliko sati do isteka aukcije, najveća ponuda za ovaj predivni NSX model iznosila je 86.169,93 evra.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group