Abarth 595 osvojio čitaoce nemačkog časopisa "Auto, Motor und Sport"


Abarth 595 pobednik je takmičenja „Autonis“ u kategoriji mini automobili koje je organizovao časopis „Auto, Motor und Sport“, osvojivši 59 odsto glasova čitalaca ovog uglednog nemačkog časopisa.

Nakon što je u januaru po četvrti put za redom proglašen najboljim automobilom „Best Car“, italijanski „mini superautomobil“ je postigao još jedan uspeh na takmičenju koje je organizovao magazin „Auto, Motor und Sport“.

„Izuzetno smo ponosni što je naš Abarth 595 osvojio ovu prestižnu nagradu,“ rekao je Luca Napolitano, direktor brendova Fiat i Abarth za tržište Evrope, Bliskog Istoka i Afrike. „Nagrada je potvrda da čitaoci nemačkog časopisa „Auto, Motor und Sport“ imaju visoko mišljenje o našem „mini superautomobilu“ koji je neprikosnoveni simbol karakteristične italijanske kreativnosti, sportskih karakteristika i pažnje posvećene detaljima. Oduševljenje modelom Abarth prelazi granice naše zemlje, što pokazuje veliki broj klubova i ljubitelja modela Abarth širom Evrope, za koje se očekuje da će se sastati tokom događaja Dani Abartha 2019 (Abarth Days 2019) koji je pred nama. Najveći međunarodni skup modela Abarth održaće se u Milanu u toku vikenda od 5. do 6. oktobra, i okupiće hiljade ljubitelja ovog modela kako bi obeležili 70-godišnjicu brenda sa znakom škorpiona.“

Porodica modela 595 predstavlja evoluciju legendeovogbrenda izražene u različitim nivoima snage, od 145 do 180 ksi sa Euro 6D-Temp motorima, kako bi se odgovorilo na potrebe svakog kupca. Verzije Competizione i Turismo, u hečbek i kabriolet konfiguracijama, predstavljaju dve duše brenda Abarth – prvo, ovdeprvanavedenaoslikavaperformanse, aadrugostil. Novo specijalno izdanje modela Abarth 595 Pista, dostupno sa manuelnim ili automatskim menjačem, fokusira se na performanse kao i uvek i posvećeno je mlađim ljubiteljima „Škorpiona”. Karakteriše ga nova mat siva boja, upečatljivi zeleni akcenti i novi enterijer, 595 Pista je još snažniji (sanovomGarrett turbinom, novi motor isporučuje 165 ks) i opremljen je i čuvenim Record Monza Active auspuhom kao i Koni zadnjim vešanjem sa FSD tehnologijom. Osnovni model Abarth 595, sa svojih 145 ks i ekskluzivni model Abarth 595 Esseesse, inspirisan kompletomzamodifikacijeiz sedamdesetih, zaokružuju postavu ovog modela.

Sto modela, bilo novih ili osveženih, podeljenih u deset kategorija ušlo je u uži izbor na takmičenju „Autonis“. Za svaki model, rezultat u njegovoj kategoriji predstavlja nivo privrženosti čitalaca tom modelu.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group