Šta Porsche radi novim Cayenne hibridima pre prodaje

Više slika

Više slika

Kada razmišljamo o kompaniji Porsche, sportski automobili nam uglavnom prvi padaju na pamet...

Možda luksuzni sedani i krosoveri takođe, ali nemački proizvođač automobila je zapravo postao jedan od vodećih u svetu kada se radi o hibridima. Sledeći plan ovog brenda predstavlja tržišni plasman elektrifikovane verzije modela Cayenne.

Sa baznim S i Turbo verzijama najvećeg krosovera kompanije Porsche već predstavljenjim, vreme je da usledi nova benzinsko-električna - hibridna linija modela. Međutim pre nego što ovi automobili ugledaju svetlost dana, proizvođač će ih rigorozno i ekstenzivno testirati.

„Nalazimo se pred samim tržišnim lansiranjem novih hibridnih moleda i trenutno ubrzavamo sve procese testiranja vezanih za funkcionalnosti“, izjavio je menadžer segmenta terenskih vozila kompanije Porsche, Oliver Lakva. „Mi testiramo naše modele iznova i uvek sa krajnjim korisnicima na umu.“

Novi Cayenne hibridi očekivano mogu dobiti određene pogonske sklopove koji su debitovali na modelima Panamera Turbo S E hibrid. U super salon verzijama, ove mašine razvijaju 671 ks (500 kW) i 850 Nm obrtnog momenta, što je značajno više od 550 ks (410 kW) i 770 Nm obrtnog momenta koje poseduje trenutna, vrhunska varijanta Cayenne Turbo, ali i dalje ostaje da vidimo da li će ovaj pogonski sklop ostati isti i u električnoj liniji. Štaviše, postavljanje ovog pogonskog sklopa u krosover označava i dodatnu kilažu modela, veći centar gravitacije i mogućnosti, iako male, da sve to utiče na njihove terenske sposobnosti.

Shodno svemu tome, kompanija Porsche je podvrgla svoje hibridne Cayenne modele testovima u vrelim pustinjama Dubaija i Južne Afrike, ali ledenim kanadskim visoravnima i svemu ostalom između takođe. Sve što modeli trpe možete videti na poslednjim fotografijama i snimku, koji nije nastao špijunskim kamerama, kao po običaju, već je zvanično izbačen od strane proizvođača lično.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group