Šta nije u redu sa motorom modela Evoque


Land Rover mora da uradi nešto po pitanju motora smeštenih u modelima Range Rover Evoque, jer se oni i cena automobila nikako ne poklapaju.

Niko ne može da ospori da je Range Rover Evoque danas jedan od najboljih luksuznih, kompakt krosovera na svetskom tržištu. Evoque izgleda fantastično u svakom pogledu i predstavlja veliki prodajni uspeh britanske kompanije. Šta više, luksuzni prelazni segment je postao ikona u Severnoj Americi, Evropi i Kini. Proizvođači ekskluzivnih modela su inače napravili neverovatan uspeh u svom segmentu, ali kao što smo saznali u poslednjem proučavanju osveženog 2016 Range Rover Evoque, ovaj najprodavaniji terenac poseduje jednu veoma razočaravajuću karakteristiku - svoj motor.   

Jedini pogonski sklop koji je dostupan za Evoque na američkom kontinentu jeste dvolitarski turbočardžer zakucan na 240 ks. Ako vam ova cifra zvuči poznato, to je zbog toga što to nije ništa više od onoga koliko je kompanija Ford upakovala u svoj 2,0 EcoBust agregat. Za luksuzni krosover koji košta 68.000$, jedini motor koji možete dobiti jeste isti onaj koji napaja model Ford Focus ST. Svi vole seriju Evoque, ali je mnogo moćniji motor nešto što je kompaniji Land Rover trenutno najpotrebnije kako ne bi izgubila dobar deo tršišta. Kod nas je priča malo drugačija i koliko god ga voleli i sa kojim god motorom da dolazi, definitivno ga nećemo kupiti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group