Šta je sledeće u planu kompanije Bugatti

Više slika

Više slika

Sa Stivenom Vinkelmanom na kormilu od početka godine, Bugatti je razvio model Divo, ograničeno izdanje hiperautomobila baziranog na liniji Chiron...

Sada, Vinkelman nastavlja svoju ambicioznu stratešku borbu i izražava interesovanje za dodavanjem drugog modela u opseg francuskog proizvođača. Razgovarajući sa medijima, direktor kompanije Bugatti, rekao je kako poseduje dva stila karoserije na umu, kupe sa četvoro vrata i terenski.

Za sada najveći problem predstavlja glasina o tome da druga generacija modela kompanije Bugatti ne poseduje adekvatna sredstva za razvoj i istraživanje, a nju je direktor kompanije potvrdio izjavivši: „Mi ćemo morati da razmotrimo sve opcije pronalaženja investicija, istovremeno čekajući na njih, iz razloga što je Volkswagen grupacija uložila značajne investicije u projekte kao što su autonomne vozačke tehnologije i električni automobili“.

Jedan sajt veruje da će potencijalno drugo vozilo kompanije Bugatti biti terenac, u identičnim dimenzijama kao i Lamborghini Urus, koji je takođe Vinkelmanovo delo. Naravno, VW grupacija će svakako povući jasnu crtu između mogućeg Bugatti modela i pomenutog Urus terenca, kako ne bi bilo različitih sukoba na tržištu između njih.

Za sada, mi ne možemo da se ne pitamo, šta bi model o kome se govorka mogao biti - da li je on u stvari misteriozni kupe sa četvoro vrata, viđen krajem avgusta meseca. Ova mašina prvi put je primećena ispred dizajnerskog studija kompanije u Volfsburgu, a došla je sa svega nekoliko vidnih sličnosti sa modelom Chiron ispod kamuflaže.

Za razliku od Galibier koncepta, opremljenog sa motorom na prednjoj strani i pogonom na svim točkovima, predstavljenom pre devet godina, ovaj prototip deluje kao da poseduje srednji agregat. Niko za sada u javnosti nema ideju o tome da li će Bugatti sedan stići na pokretnu traku u skorijoj budućnosti, ali nam je potvrđeno iz vrha da je ovaj automobil sa četvoro vrata i dalje u igri.

Na fotografijama vidimo Bugatti Galibier Concept

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group