Šta donosi nova Fabia?

Nova generacija Škoda Fabije će na tržište stići za otprilike godinu dana i u mnogočemu biti tehnološki predvodnik među malim automobilima iz VW Grupe.



Zahvaljujući raznim insajderskim izveštajima možemo donekle zaključiti kako će taj automobil izgledati i šta kupci mogu očekivati od buduće Škodine kompaktne uzdanice.

Pre svega Škodin trenutni dizajnerski pravac predstavljen sa modelom Vision D, minimalističkih i konzervativnih linija kakav možemo videti na modelima Octavia i Rapid će se verno preneti i na novu Fabiu. Možemo očekivati široku masku motora, svetla pravilnih oblika i čiste i jasne linije. Kupcima će biti ponuđene razne mogućnosti personalizacije među kojima će se isticati mogućnost odabira krova u drugoj boji i sl.

Nova Fabia će biti prvi mali automobil iz VW Grupe koji će se bazirati na modularnoj MQB platformi (VW Gold, Audi A3, Seat Leon...), dakako njenoj skraćenoj verziji. Naime, sadašnji Polo se bazira na platformi pod oznakom PQ25 pa će tako upravo Fabia biti predvodnica promene koja će u sledećim generacijama zahvatiti spomenuti Polo, ali i Seat Ibizu, Audi A1 i sl.

Novi model će ponuditi nešto širi trag točkova i duži međuosovinski razmak u odnosu na sadašnji automobil što će se pozitivno odraziti na ponudu prostora, posebno pozadi, ali i stabilnost vozila.

Ovaj automobil će pokretati nova generacija benzinskih i dieselskih turbo motora manje zapremine koji će zadovoljavati Euro 6 emisione norme. Takođe, očekuje se da u novoj generaciji neće biti dostupna i vRS verzija sa obzirom da su evropska tržišta u pravilu pokazala malu zainteresovanost za taj automobil.

Uskoro bismo trebali da  saznamo više, a kako bi ovaj automobil mogao izgledati možete videti na priloženim renderima.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group