Čovek star 75 godina kreirao je neverovatan ali diskretan Golf R sa 600 ks

Postoje stereotipi vezani za starije ljude i to da voze dosadne i spore automobile...

Međutim, činjenica ostaje da, ako ste rođeni sa benzinom u krvi, takvi ćete i umreti. Jedan Britanac star 75 godina, predstavlja pravo oličenje prethodnog primera i vozi jedan od najluđih VW Golf Rs automobila na svetu.

Nakon što je prodao svoj BMW M135i model i tražio nešto što bi moglo da služi svim njegovim potrebama i željama, ovaj čovek je inicijalno podigao snagu kupljenog Golf R automobila na 450 ks, što je zapravo, daleko više do malog povećanja u poređenju sa standardnih 306 ks. Uprkos tjuniranju, ovaj gospodin ipak, nije bio zadovoljan i odlučio je da svoj model otera do krajnjih granica.

Kako bi novi projekt mogao da oživi, dvolitarski četvorocilindrični motor opremljen je turbinama kompanije Turbo Technics. Nova turbo punjenja, rade u konjukciji sa redizajniranim interkulerom, besprekornom pumpom za gorivo, Milltek izduvnim sistemom i RacingLine karburatorom, kako bi podigla maksimalnu izlaznu moć ovog Golfa na 600 ks, što je gotovo duplo od standardne snage sa kojom izlazi iz fabrike.

Najimpresivnije od svega je to što se mali kompakt veoma dobro drži u skladu sa ovom ogromnom snagom, a jedan od glavnih razloga ovome jeste činjenica da je DSG transmisija potpuno redizajnirana i sada omogućuje ekstremno brz prenos, uprkos svoj dodatnoj snazi koja vrši pritisak na njega.

Dodatno, ovaj Golf R je još poželjniji zbog svojih eksterijernih karakteristika koje su ostale potpuno standardne, sa novim izduvnim sistemom, koji jedini izgledom odaje da nešto nije u redu ispod haube. Možemo samo zamisliti koliko bi vlasnika ovih kompakta bilo posramljeno kada bi pokušalo da ugrize ovog vuka u jagnjećoj koži, izazivajući ga nadmeno na trku ubrzanja ili neku klasičnu jurnjavu praznim ulicama.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group