Čime je Ferrari F40 ovo zaslužio?

Više slika

Više slika

Svaki ljubitelj automobila zna koliko ljubavi i emocija može izazvati jedan pogled na pravi kolekcionarski primerak…

A tek, kakav osećaj nam pruža vožnja u jednom takvom modelu. Kolekcionari svoje ljubimce sa četiri točka maze i paze, kao da su im deca. Prave im specijalne garaže, kupuju najbolje proizvode za negu i izvoze ih na drum samo kada su idealni vremenski uslovi za to. Ipak, kada posedujete nešto što postoji u još samo nekoliko verzija, svakako da ćete kao pravi ponosni vlasnik učiniti sve što je moguće da to sačuvate.

Samim tim, kada vidimo veličanstveni automobil poput ovog Ferrari F40 u ovom stanju, suze nam kreću same od sebe. Bio je tužan dan za čitavu internet zajednicu ljubitelja automobila kada su se ove šokantne slike F40 modela koji je oštećen vatrom postavljene na Ferrari Chat. Ovaj F40 je trenutno na oporavku u Ujedinjenom Kraljevstvu, nakon što je bio zamalo u potpunosti uništen vatrom.

Okolnosti pod kojima je on došao u dodir sa vatrom nam nisu poznate, ali posoba koja je postavila slike, korisnik pričaonice Ferrari ljubitelja Paul500, tvrdi da je automobil bio na svojoj prvoj vožnji nakon kompletne restauracije. Kada se ovakva šteta dogodi u Ujedinjenom Kraljevstvu, onda znamo da će F40 najverovatnije biti otpisan u kateogoriji A, odnosno da mu popravke nema i da se na nju može zaboraviti.

To znači da će sa njega biti skinut bilo koji deo koji se može iskoristiti, ali će njegova šasija biti smrvljena. Čak i kada se uzme u obzir vrednost ovog automobila, kao i retkost, restauracija ovog spaljenog primerka nažalost i dalje neće biti novčano isplativ potez.

Ferrari brend je konstruisao samo 1.311 primeraka ovih F40 modela između 1987. i 1992.godine, a sada u svetu postoji jedan manje. Nadamo se da su se ljudi koji su ga vozili spasili bio kakvih povreda, ali smo i dalje veoma tužni kada jedan ovako savršen automobil vidimo u tako užasnom stanju.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group