Čak ni Ferrari 812 Superfast nije dorastao 720S modelu

Nikako nam nisu dosadili, niti mogu, brojni snimci McLaren 720S modela u svakom mogućem izazovu ili određenim situacijama...

Nipošto ne želimo da kažemo kako nam performanse ovog automobila u različitim slučajevima na pravoj liniji ne donose neki vid zadovoljstva, takođe. Ovo nije slučaj posebno zbog toga što ova mašina britanskog brenda predstavlja najbolji test model na koji možete pustiti gotovo bilo šta što se danas nalazi na tržištu.

Među poslednjima u nizu koji su pokušali da pobede McLaren 720S jeste i Ferrari 812 Superfast model, sa svojim V12 motorom zapremine 6,5 litara, dobrim za 798 ks i 718 Nm obrtnog momenta. Ove cifre su daleko najviše u poređenju sa bilo kojim proizvodnim modelom automobila sa unutrašnjim sagorevanjem ikada kreiranim.

Kada se njegove performanse potpuno oslobode, možete se naći za volanom automobila koji ubrzava do stotke iz stanja mirovanja za svega 2,9 sekundi i ubrzava do maksimalnih 340 km/h, što nisu cifre preterano drugačije od onih sa kojima dolazi nešto lakša F12tdf varijanta.

U međuvremenu, McLaren dolazi sa svojim četvorolitarskim V8 agregatom i duplim turbo punjenjem, dovoljnim za 710 ks i 770 Nm obrtnog momenta, zvanično. Nezvanično, ova mašina stvara nešto više, kao što smo vam i predstavili sa poslednjim dino testovima, što donekle i objašnjava njegove vrhunske performanse bolje od gotovo svakog klasnog rivala.

Tokom svojih brzinskih testova, italijanski automobil je bio u mogunosti da ubrza do stotke u predviđenom vremenu, do 200 km/h stigao je za 6,95 sekundi, a prevalio je četristo metara u svega 10,85 sekundi pri prosečnoj brzini od oko 215 kmh.

Ovo je veoma impresivno, reći će svako ko nikada nije vozio McLaren 720S. Ova letelica, ubedljivo najsavršenije aerodinamike na svetu, prethodno je demolirala sve što joj se našlo na putu, uključujući superautomobile, supermotocikle i električni Tesla Model S P100D između ostali, dok novu recku dodaje ovim Ferrari modelom.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group