920 konja koje pokreće slana voda

Ako ste ikada razmišljali o alternativnim gorivima, sigurno ni u ludilu niste pomislili da bi slana voda mogla biti jedno od njih.

Quant e-Sportlimousine predstavlja automobil koji je prvi put predstavljen na sajmu u Ženevi i za njegovo kreiranje je zaslužna kompanija NanoFLOWCELL iz Lihtenštajna. Ovo neverovatno vozilo je konačno doživelo veliki preokret u svom razvoju i dobilo željenu dozvolu od nadležnih institucija za korišćenje na javnim putevima, kako u Nemačkoj, tako i u Evropi.

Ovaj unikatni električni model poseduje četiri sedišta i tehnologiju gorivnih ćelija baziranu na sistemu reakcija redoks protoka. Sam sistem je uveliko potvrđen i testiran, dok istovremeno može da čuva i oslobađa struju pri velikim gustinama energije i time omogući modelu Quant e-Sportlimousine da prevali i do 600 kilometara sa jednim punjenjem.

U procesu elektrolize, kompanija NanoFLOWCELL, u svojim protočnim ćelijama koristi so u vodenom rastvoru, što predstavlja idealno rešenje za skladištenje nakupljene energije i ovaj automobil potpuno izdvaja od tradicionalnih tehnologija gorivnih ćelija na bazi vode.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group