911 iz 75. hrabro kotrlja sa 1.166.774 km na odometru

Više slika

Više slika

Sigurno ste nekada čuli priče o različitim modelima koji su više puta okrenuli krug oko planete, a i dalje su srećno brektali autoputevima...

Velika većina tih legendi, jeste samo to - legenda, ali određene mašine su ostavile toliko dobar utisak, da su neki modeli sahranjivali svoje gazde.

Iako je većina Porsche 911 automobila sedela u garažama veći deo svog života, ovaj model iz 1975. godine 911 Turbo, koji je u vlasništvu kanađanina Bila MekEkherbna, predstavlja drugačiji slučaj. Zapravo, verovali ili ne, ovaj automobil je prevalio 1.165.000 kilometara, a ukoliko mislite da smo se zabrojali reći ćemo rečima "milion i sto šezdeset pet hiljada kilometara"!

Ovaj gospodin je preuzeo pošiljku nemačkog sportskog automobila maja meseca 1976. godine i nedugo zatim ga je ujela trkačka buba, koja ga je navela na dugačka putovanja i prisustvovanja na trkama u Floridi, Džordžiji, Novoj Engleskoj, Kaliforniji i bilo kom drugom mestu koje se nalazi između njih.

Tokom sledećih 30 godina, MekEkherbn je vozio svoj 911 Turbo na dnevnoj bazi sve dok nije udaren od strane jednog terenca 2009. kada je automobil na odometru imao 850.000 pređenih kilometara. Uprkos oštećenjima na prednjoj osovini, zglobu i vešanju, vlasnik je svog ljubimca automatski poslao na popravku i nastavio voznju od 30 sati ka Montereju.

2012. godine, ovaj čovek je sa svojim automobilom prevalio milioniti kilometar. Govoreći za jedan magazin, Kanađanin je izjavio kako je njegov verni drug postao milioner prilikom jednog putovanja u Pensilvaniju i da je on kreirao malu zabavu i prolio nešto šampanjca kada se vratio u Toronto.

Sada, sa 1.165.937 kilometara pod točkovima, vožnja ovog modela za MekEkherbna predstavlja veliki užitak.

"930 je zaista jedna prefinjena i neverovatna mašina. Turbo linije kompanije Porsche postavljaju nove standarde u polju izvanrednog dizajna, kako po pitanju sportskih, tako i uličnih automobila performansi. Ovi modeli su i dalje unikatno zadovoljstvo, a kao što vidite, voze se i danas", izjavio je ovaj Kanađanin.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group