911 GT3 - od tropskih vrućina do sibirskog mraza

Više slika

Više slika

Svima je poznato da automobili prolaze veoma rigorozne testove pe nego što istupe na tržište kao potpuno spremni i gotovi modeli...

Ponekada, ove naučne analize, kreirane od strane inžinjera i stručnjaka u različitim poljima, nastavljaju svoje napore kako bi učinile svaku liniju besprekornom. Pored svih regularnih testova koji se sastoje od provere aerodinamičke opreme, karoserije i mehaničkog dela, pneumatika i svih komponenti automobila, kao i ključnih bezbednosnih sudara koji se izazivaju u kontrolisanim uslovima, svi modeli moraju proći dril koji jasno prikazuje kako se oni ponašaju pri veoma ekstremnim vremenskim uslovima.

Jeza, znoj i ukupna patnja, predstavljaju glavne komponente poslednjeg testa izdržljivosti Porsche 911 GT3 modela. Ilija Strekalovski iz Rusije, Tim Barton poznati automobilski stručnjak iz Velike Britanije i Jens Stratsman iz Nemačke, odlučili su da preuzmu na sebe kreiranje ovog neverovatno teškog izazova. Tri čoveka su dobila priliku da isprobaju GT3 automobil pri temperaturama koje su varirale od 40 do 20 stepeni Celzijusa, u testu kreiranom u klimatskim komorama Porsche Development centra. Sa ovim izazovom, ExxonMobil, partner kompanije Porsche Motorsport, želeo je da demonstrira sve više nego zahtevne uslove sa kojima je motorno ulje Mobil 1 spremno da se suoči.

Test zamorci poseduju svoje blogove i godinama pišu članke o različiim aspektima automoto sveta, ali nikada do sada nisu iskusili testove ove vrste. Pod budnim okom supervizora i sportskog eksperta, profesora Grega Vajta, oni su naučili kako motor reaguje na hlađenje i zagrevanje, na sličan način kao i ljudsko telo. Na sledećim snimcima prenosimo vam deo njihovog iskustva, ali takođe, možete saznati kako se ova borba između čoveka i mašine završila, u komori koja je stvarala vremenske prilike koje variraju od tropskih vrućina do arktičkog ili sibriskog zamrzivača.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group