911 GT3 i Huracan Evo RWD - Savršeni modeli kojih ćemo se rado sećati

U svetu u kome su električni automobili postali potpuno normalna stvar i gotovo stakog dana stigne neki model performansi sa hibridnim pogonskim sklopom, Porsche 911 GT3 i Lamborghini Huracan Evo RWD se mogu smatrati poslednjim mohikancima...

Uzmimo Huracan seriju kao primer, jer su svi njeni rivali, nalik McLaren Artura i Ferrari F8 Tributo linijama, dobili modele prisilne indukcije - sa McLaren mašinom koju prati i električni motor - Evo RWD zadržava popularni 5,2 litara veliki V10 motor unutrašnjeg sagorevanja. Slična je priča i sa 992 generacijom 911 GT3 automobila, jer ona odbacuje turbo jedinice za razliku od ulaznih modela 911 i 911 Turbo/Turbo S serija, zadržavajući ravni šestocilindraš unutrašnjeg sagorevanja i visokih obrtaja.

Kako bi videli na koji se način ove dve ultimativne super sportske mašine čistih benzinskih motora mogu uporediti, ljudi AutoExpres publikacije rešili su da ih provozaju rame uz rame predivnim velškim predelima i na trkačkoj stazi. Iako bi se moglo reći da ova dva automobila nisu direktni rivali, oni su zapravo poslednji primerci svoje vrste i to je upravo ono što ih čini posebnim.

Lamborghini očigledno deluje daleko dramatičnije od svog nemačkog rivala, dok Stiv Satklif tvrdi u svom izlaganju da je on zapravo daleko komforniji za vožnju od 911 GT3 modela. On takođe dodaje da je upravljanje daleko bolje u poređenju sa standardnim modelima sa pogonom na svim točkovima, dok V10 jedinicu italijanskog superautomobila smatra savršenstvom autoindustrije.

U novom videu YouTube kanala ove publikacije, postoji i sekcija u kojoj su 911 i Huracan testirani uporedno na trkačkoj stazi, ali nisu predstavljena vremena krugova jer kompanija Lamborghini to nije dozvolila. Iako je ovo prilično razočaravajuće, vremena i brzine ovih modela u ovom slučaju zapravo nisu ni bitne, jer ono što ih čini posebnim jeste to što predstavljaju poslednje primerke jedne ere koja će biti pamćena i koje ćemo se sa nostalgijom sećati u decenijama koje dolaze.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group