65 godina VW Transportera

Volkswagen slavi 65 godina od kada je napravljen prvi primerak VW Transportera...

 

Malo vozila je dostiglo status kakav Transporter uživa, klasični model koji je bio i ostao želja miliona ljudi u svetu. 

Dizajn je bio inspirisan originalnom bubom, a dizajneri su preuzeli i dosta delova sa tog automobila, uključujući i motor. SA 24ks iz 1.1 motora, prva Bus verzija Transportera je mogla da preveze do osmoro ljudi, a poslednja dva reda sedišta su mogla da se uklone kako bi se oslobodio prostor. Nemci su mu dali nadimak Bulli, a Amerikanci su ga jednostavno zvali Microbus. 

Nije bilo bitno da li ste hipik u to vreme, ili biznismen, vaš izbor bi bio T1, a potražnja je bila tolika da je Volkswagen morao da napravi posebnu fabriku samo za njega, šest godina nakon debitovanja 1950. 

"Lansiranje proizvodnje T1 modela je predstavljalo početak veoma uspešne priče koja traje do danas. U prošlosti, kao i danas, postoji potražnja na tržištu za pouzdanim i unikatnim vozilima", rekao je Dr. Eckhard Scholz, direktor Volkwagen komercijalnih vozila. 

11 miliona primeraka i 65 godina kasnije, Transporter će oživeti sa novim modelom nazvanim T6, koji će biti lansiran kasnije ove godine. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group