612 Scaglietti je GT na koji je i Ferrari zaboravio

Više slika

Više slika

Pre modela GTC4Lusso i FF modela, Ferrari je posedovao liniju 612 Scaglietti, koja se takmičila sa ostalim GT mašinama u autoindustriji...

Izgrađen kako bi zamenio 456 M, 2+2 kupe sklapan je u periodu od 2004. do 2010. godine. 612 Scaglietti nije bio preteran hit za sve ljubitelje modela Ferrari, a jedan od njih se trenutno nalazi listovan za prodaju u Evropi i poseduje cenu od 100.000 evra, dok jedva vožene varijante ovog modela dostižu i cifre od 150.000 €.

Ova varijanta poseduje V12 motor zapremine 5,2 litara i 588 Nm obrtnog momenta u fabričkom izdanju. Automobilu je potrebno četiri sekunde okruglo da dostigne ubrzanje do stotke i nastavlja do maksimalne brzine od 320 km/h. Međutim, nedostatak snage, bez ikakve sumnje, nije rezultirao manjoj popularnosti ovog modela.

Zapravo, za ovo je bio zadužen njegov dizajn, koji je po mnogima bio osuđen na propast u samom startu. Uprkos tome što je dizajniran od strane Pininfarine, moramo napomenuti da ovaj model nije bio najsvetlija tačka njegovog studija.

Sada, svako ko traga za V12 Ferrari modelom i poseduje oko 100.000 evra, plus 15% premije namenjene kupcu, svakako može razmotriti ovaj primerak koji vidite u našoj galeriji.

Automobil je listovan od strane kuće SilverstoneAuctions, za njen događaj Silverstone Circuit, koji se održava 18. maja i predstavlja besprekorno očuvan model kreiran pod ‘One-to-One’ programom personalizacije kompanije Ferrari. Finiširan u Rosso Mugello boji, kombinovanoj sa braon enterijerom i opremljen sa dosta opcionih karakteristika, novi volan sa desne strane 612 jedinice obezbeđen je marta 2009. godine u Velikoj Britaniji.

Od tada, ovaj model je pravilno održavan, što servisne knjige i dokazuju, a prešao je nešto više od 38.624 kilometra. Pre same aukcije, prodavac će ga ponovo servisirati i obezbediti mu svežu opremu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group